Izpildmērījums jaunbūves deklarācijai

izpildmērījums

Ja esat jaunbūves īpašnieks, izpildmērījums ir būtisks solis, lai nodrošinātu veiksmīgu ēkas reģistrāciju. Šajā rakstā izskaidrosim, kā veiksmīgi pasūtīt izpildmērījumu priekš jaunbūves deklarācijas, izmantojot jaunākās procedūras.

 

Gadījumi, kad nepieciešama jaunbūves deklarācija

  1. Būvniecības posmi:
    • Ja ēkai nav izbūvēti visi stāvi vai visi konstrukcijas elementi (piemēram, pamati, vertikālās konstrukcijas, starpstāvu pārsegumi, jumts) .
    • Ja ēkai ir izbūvētas ārsienas, kas paredzētas siltināšanai, bet tās vēl nav nosiltinātas .
    • Ja kāds no ēkas konstruktīvajiem elementiem ir izbūvēts daļēji, kas var mainīt būves kadastrālās uzmērīšanas rādītājus (apbūves laukums, platība, augstums) .
  2. Būvatļaujas pagarināšana:
    • Nepabeigtas jaunbūves deklarācija var tikt izmantota būvatļaujas pagarināšanai, ja būvdarbi nav pabeigti maksimālajā laikā. Šādā gadījumā nav nepieciešama kadastrālā uzmērīšana
  3. Kadastra datu reģistrācija:
    • Deklarācija ir nepieciešama, lai reģistrētu vai aktualizētu datus par nepabeigtu jaunbūvi Kadastrā. Valsts zemes dienests veiks datu reģistrāciju 10 darbdienu laikā pēc deklarācijas saņemšanas .

jaunbūves deklarācija – kas jāiesniedz?

Iesniedzot nepabeigtas jaunbūves deklarāciju, jānodrošina šādi dokumenti:

  1. Ēkas novietojuma izpildmērījuma plāns.
  2. Fotoattēli par faktisko situāciju.
  3. Būvatļauja (ja tā nav pieejama būvniecības informācijas sistēmā) .

Šie nosacījumi palīdz nodrošināt atbilstošu būvniecības uzraudzību un atvieglo procesu saistībā ar nekustamā īpašuma reģistrāciju un ekspluatācijas uzsākšanu.

Jaunākās izmaiņas normatīvajos aktos ļauj nepabeigtas jaunbūves reģistrāciju Kadastrā veikt ātrāk un efektīvāk. Jaunbūves deklarācija ļauj īpašniekam reģistrēt ēku, neveicot pilnu būves kadastrālo uzmērīšanu. Tas ir iespējams, ja ēkai nav pabeigti visi stāvi vai konstruktīvie elementi, piemēram, pamati, sienas vai jumts.

Kas ir izpildmērījums?

Izpildmērījums ir precīzs mērniecības darbs, kas dokumentē ēkas atrašanās vietu, izmērus un parametrus. Tas ir dokuments uz kā pamata tiek pārbaudīts, vai būvniecība atbilst plānotajam projektam.

izpildmērījums, Kā pasūtīt?

Lai veiktu izpildmērījumu, jāiesaista profesionāls mērniecības uzņēmums, kas sagatavos nepieciešamos dokumentus, piemēram SIA Ģeodēzists aizpildot pieteikuma veidlapu, vai atsūtīt epastu uz info@geodezists.lv aprakstot savu situāciju. Lūdzu ņemt vērā ka pasūtījuma izpildei būs nepieciešams projekta ģenplāns, pirmā stāva plāns un fasādes plāni, kā arī būvatļaujas Nr.

Kā notiek izpilmērījuma izgatavošana

Sākumā mērnieks iepazīstas ar projektu, tad saskaņo uzmērīšanas dienu ar klientu, veic lauka mērījumus. Pēc lauka mērījumu apstrādes izgatavo izpilmērījuma plānu kuru atbilstoši MK noteikumiem reģistrē pašvaldības ADTI DB bāzē. Tikai tad izpildmērījums ir gatavs.

Jaunās kārtības priekšrocības

Saskaņā ar Valsts Zemes Dienesta informāciju, deklarācijas iesniegšana ļauj reģistrēt nepabeigtu ēku 10 darba dienu laikā, bez nepieciešamības veikt objektu apsekošanu dabā. Šis process padara reģistrāciju ātrāku un lētāku īpašniekiem.

Kā aizpildīt jaunbūves deklarāciju?

Veidlapu un paskaidrojumus tās aizpildīšanai var atrast Valsts Zemes Dienesta mājaslapā šeit.

Secinājums

Jaunās izmaiņas nodrošina, ka jaunbūves deklarācija kļūst par ērtu rīku ēkas reģistrācijas procesā, īpaši apstākļos, kad būvniecība vēl nav pilnībā pabeigta. Sadarbojoties ar pieredzējušiem mērniekiem un rūpīgi aizpildot visus nepieciešamos dokumentus, jūs nodrošināsiet, ka jūsu jaunbūves izpildmērījums atbilst visām prasībām.